6. Maj 2017

Povodom završetka i stavljanja u funkciju nove zgrade lokalne uprave, petnjički opštinski odbor BDZ u CG je uputio iskrene čestitke svim građanima Bihora ali i kritkovao čelnike opštine. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Željeli bi se ponadati da će povoda za čestitanje biti i zbog nekih budućih privrednih i razvojnih projekata, ali smo istovremeno uvjereni da, ako se taj razvoj naslanja na ovu, aktuelnu vlast, moramo saopštiti da je ona svojim iskazanim i dokazanim političkim karakterom skoro uskratila pravo da se tome nadamo. Za razvojno orijentiranu vlast potrebni su stručni, hrabri, preduzimljivi i slobodni ljudi, koji znaju da jasno iskažu i podrže interes svojih građana, poštujući sva njihova ljudska, građanska, nacionalna i vjerska prava. Dosadašnjim radom, zaključno sa jučerašnjim svečanim otvaranjem zgrade lokalne uprave, uvjerili su nas da znaju samo čitati tajne znake dozvoljenog, i kretati se u sjenkama partijskih simbola ropstva i podaništva. Oni su sve nadležnosti lokalne uprave sveli na puke signale iz političko-partijskih centrala, ugušili na taj način tradicionalnu poslovnost bihorskog čovjeka, i obeshrabrili dugo najavljivane poslovne investicije iz krugova uspješnih i bogatih Bihoraca koji žive u zemljama Zapadne Evrope. Svečanu akademiju povodom otvaranja nove zgrade lokalne uprave su, na opšte iznenađenje svih građana, zakazali u petak, sa početkom u 13:00 časova, u vrijeme početka Džuma-namaza, terminu kada se pozvani građani i predstavnici, pogotovo iz vjerskih krugova, nikako nisu mogli odazvati, ostavljajući na taj način prostor da se u dobro režiranoj predstavi, dodvore gostima iz Podgorice, te gostima iz Srpske pravoslavne crkve, koji su, svakako, dobrodošli u Bihor; pokažu kako i na koji način oni vide Crnu Goru, njenu multikulturalnost i multireligioznost, nadajući se očito, da će za takav mazohistički odnos prema svojoj vjeri, kulturi i nacionalnoj posebnosti, od ljudi iz svojih partijskih vrhova biti posebno nagrađeni. Ovakva vlast se ne može smatrati dostojnom, a posebno kompetentnom da oživi opštinu Petnjica. Jedino zašta se pokazala kvalifikovanom jeste čitanje nepisanih pravila podaništva, koje, nažalost, još uvijek živi u crnogorskom javnom diskursu. Nemušti jezik podaništva, sigurni smo, nije evropski jezik komuniciranja, i služi samo u zatvorenim krugovima iz kojih se ne vidi svjetlo, zato je njihovo vrijeme, uvjereni smo, prošlost, koju će građani Bihora već na sljedećim izborima ostaviti iza sebe, i okrenuti se novim progresivnim snagama koje poštuju slobodu čovjeka, njegovo pravo jednakosti pred zakonima ove države”, stoji u saopštenju OO BDZ Petnjica.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles