6. Oktobar 2010

Sandžak – Prema posljednjim rezultatima Centralne izborne komisije BiH članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine naredne četiri godine će biti Bakir Izetbegović, Nebojša Radmanović i Željko Komšić.

Za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine građani su izabrali kandidata Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, koji će naslijediti Harisa Silajdžića.

Bošnjački kandidati:

Bakir Izetbegović – SDA – (34,65)
Fahrudin Radončić – SBB BIH – (30,26)
Haris Silajdžić – SBiH – (25,23)

Ibrahim Đedović – DNZ BIH (3,12)
Džemaludin Latić – A-SDA – (1,96)
Mujo Demirović – BPS – (1,95)
Ibrahim Spahić – GDS BiH – (1,49)
Izudin Kešetović – BOSS – (0,85)
Aida Jusić – NEZAVISNI KANDIDAT (0,49)

U obraćanju medijima Bakir Izetbegović je govoreći o politici koju će voditi kao član Predsjedništva istakao da će voditi realnu politiku, politiku pružene ruke i saradnje.

Komentirajući dobar rezultat koji je ostvario protukandidat Fahrudin Radoničić Izetbegović je rekao da Radončić nema teret vlasti, te da ima medije, tako da je dobar rezultat i očekivan.
Kad je riječ o saradnji s novim/starim članom Predsjedništva Radmanovićem Izetbegović je rekao da će prije svega raditi na dogovaranju unutar ovog tjela.

Govoreći o mogućim koalicijama on je rekao da o tome odlučuje Predsjedništvo stranke na čelu sa Sulejman Tihićem, te da će stranka koalirati najvjerovatnije sa SDP-om.

Predsjednik Bakir Izetbegović je sin velikana rah. Alije Izetbegovića. Alija je učinio puno za Bošnjake Sandžaka i uvijek je bio uz njih, tom tradicijom nastavlja i njegov sin Bakir. On, kao i njegov otac, se pojavi uvijek kada je Bošnjacima Sandžaka najteže.

Poznat je konflikt koji Bakir posjeduje sa Sulejmanom Tihićem, kada je u pitanju vođenje stranke SDA.

Predsjednik Bakir Izetbegović je podržao na izborima za BNV listu “Bošnjačka kulturna zajednica – BKZ – Muftija Muamer ef. Zukorlić” i označio je kao jedinu legitimnu listu koja se bori za prava Bošnjaka.

Sandžak PRESS čestita predsjedniku Bakiru Izuetbegoviću na izboru.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles