31. August 2017

Резултат слика за muamer zukorlic bajramska poruka

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka

Bajramska čestitka

Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevlud-ef. Dudiću, svim vjernicima, Bošnjacima, muslimanima cijelog svijeta upućujem najiskrenije čestitke.
Počašćeni da i ove godine dočekamo ove blagoslovljene dane u ambijentu u kome nekoliko miliona muslimana svih rasa i nacija, odjeveni bijelim ihramima, svjedoče jedinstvo muslimanskog ummeta, prilika je da i u našem narodu iskažemo želju i molbu Uzvišenome Stvoritelju da nam podari snage imana, iskrenosti i mudrosti da i bošnjački narod prenabregne sve međusobne nesuglasice i postane jedinstven u najbitnijim stožernim pitanjima njegove opstojnosti u Bosni i Hercegovini i Sandžaku i svim drugim prostorima na kojima obitava.
U tom duhu, a podučeni porukama i poukama Ibrahimove i Ismailove kušnje, upućujemo dovu Stvoritelju da blagoslovi sav bošnjački i muslimanski ummet, da ove mubarek dane provedemo u međusobnome zijaretu, porodičnome ambijentu i bratskoj ljubavi i slozi.

Bajram šerif mubarek olsun!

Narodni poslanik
Muftija Muamer-ef. Zukorlić

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles