11. Mart 2018

Prije par dana gosp. Muamer Bačevac je svojim neljudskim istupom u skupštini prelio čašu mog strpljenja i izazvao da se, na ovaj način, oglasim. Pa dokle će više ovaj čovjek sa đon-obrazom raditi protiv svoje vjere i svog bošnjačkog naroda? Dokle će više i ta jadna koalicija SDP-SDA, u narodu nazvana, kijamet koalicijom brukati javno  Bošnjake i na svim poljima ih prikazivati u najgorem svjetlu?

Konstantno rade protiv vjere, rušili su jedinstvo Islamske zajednice, radili protiv njenih institucija, zalagali se za rušenje Fakulteta za islamske studije (FIS-a), za oduzimanje drugih vakufa, pretvorili su objekte u kockarnice i birtije, a zlonamjerni Bačevac, bez stida i srama za učešće u svemu navedenom, ustaje u Skupštini Srbije i još se protivi za vjersko pravo muslimana da imaju prostoriju za klanjanje. On, koji nema ni elementarnog znanja o vrstama molitve i ne zna da se pravoslavci Srbi mole samo u crkvi, a ne u skupštinskim prostorijama. Muslimani mogu imati prostor za obavljanje molitve i na aerodromu i drugim mjestima. Baška je za osudu što je u skupštini Bačevac izigravao Srbina, većeg i od samih Srba. Ubijeđen sam da ni Srbi ne vole da je neko veći Srbin od njih.

Što je najčudnije Bačevca niko nikad u Sandžaku nije vidio na džumi, a on je u skupštini rekao da ide na džumu. Očito da ne zna, da muslimani mimo džume, dženaze namaza, bajram namaza, obavljaju pet namaza dnevno: sabah, podne, ikindiju, akšam i jaciju. Traženi prostor je i za dnevne namaze. Da je Bačevac klanjač, ne bi mogao biti zaštitnik kockarnica, narkomana i kriminalaca, a on to jeste. 

Moram podsjetiti i na nepravdu koju i stranka SDA čini u Tutinu. Gdje je završio novac od zemljišta koje su prodali svojim simpatizerima? Zašto se stranka finansira od tog novca? A putevi i cijela infrastruktura Tutina je na najnižem nivou. Šta god dotaknu propadne. BNV je podržao štampanje udžbenika za djecu sa likom poslanika Muhammeda a. s. Cio svijet se ibreti njihovim projektima, jer sve sto rade je samo da bi zgrnuli novac u džep, ne za narod. Sjetite se vi koji podržavate koaliciju SDP-SDA da, što kaže narod, ćefin džepove nema. I sjetite se da sve ostaje zapisano i da se pamti.

Autor: Asmir Bihorac 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles