6. Oktobar 2017

koridor

Ibarska magistrala više neće biti toliki strah i trepet za vozače, pošto će krajem godine moderanIbarska magistrala više neće biti toliki strah i trepet za vozače, pošto će krajem godine moderan autoput povezati Obrenovac i Čačak u dužini od 100 kilometara.

Prema planu, do kraja novembra bi trebalo da budu završeni radovi na deonicama Obrenovac – Ub i Lajkovac – Ljig.

Prilikom nedavnog obilaska gradilišta ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je kako očekuje da izvođači radova ispoštuju ugovor.Na koridoru 11 ranije je završen autoput na potezima Ub – Lajkovac i Ljig – Preljina u ukupnoj dužini od oko 50 kilometara, što znači da će, ukoliko se za dva mjeseca izgrade još dijve dionice, vozači imati modernu saobraćajnicu od Čačka, pa skoro do Beograda. Nakon toga, preostalo bi još samo da se uradi dionica autoputa Surčin – Obrenovac, gdje su radovi počeli pre dva dana, osim mosta na ušću Kolubare u Savu koji se uveliko gradi.

Ta deonica bi trebalo da bude gotova do novembra 2019.Vozače koji letuju u Crnoj Gori vjerovatno najviše interesuje kada će koridor 11 u potpunosti povezati Beograd i Bar. Da bi se to ostvarilo potrebno je u Srbiji izgraditi autoput na najzahtevnijem dijelu od Preljine do Boljara u dužini od 107 kilometara. Zvaničnici Srbije i predstavnici kineske firme CRBC potpisali su u aprilu memorandum o izgradnji ove deonice i pomenuli narednu godinu kao rok za početak radova. Ova deonica bi bi, prema saobraćajnom institutu CIP, trebalo da košta čak 1,6 milijardi evra.Kada je reč o Crnoj Gori najzahtevniji dio od Kolašina do Podgorice se radi i trebalo bi da bude gotov u novembru 2019.

Ostaje pitanje kada će biti izgrađene preostale četiri deonice puta kroz Crnu Goru.

(Blic/sandzaklive.rs)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles