9. Juni 2018

Zaposleni u novopazarskim apotekama dobili su ponudu o sporazumnom raskidu radnog odnosa, sa ciljem da se ukupan broj radnika smanji za sedmoro.

“Menadžment Doma zdravlja je odlučio da se racionalizacija sprovede u apotekama koje postaju nerantabilne. S tim u vezi je i prethodni plan da zatvorimo dve apoteke koje godinama posluju sa gubitkom”, rekao je direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović.

Prema njegovim rečima, ponuda se odnosi na ukupno četiri farmaceuta, jednog farmaceutskog tehničara i dva pomoćna radnika.

Novi Pazar je jedan od nekoliko opština u Srbiji u kojima nije formirana Apotekarska ustanova, već i dalje rade u sastavu Doma zdravlja. Dom zdravlja ima oko 400 zaposlenih, od kojih 24 radi u pet državnih apoteka u gradu.

Komentarišući činjenicu da se racionalizacija broja zaposlenih sprovodi samo u apotekama, direktor je rekao da oni imaju malo drugačiji status.

“Apoteke jesu u sastavu Doma zdravlja, ali zaposleni ne spadaju u kategoriju ugovorenih za koje Ministarstvo zdravlja obezbeđuje plate. Apoteke treba same da zarade svoje plate, a to sada nije slučaj”, tvrdi Ćorović.

Direktor je, ipak, prošle godine rekao da su “novopazarske apoteke i dalje rentabilne i nemaju dugova”.

Kako se navodi u dokumentaciji, za sporazuman raskid ugovora o radu, zavisno od stručnosti i radnog mesta, nudi se do 8.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

“Ukoliko se niko ne odluči za ovu varijantu, proglasićemo tehnološke viškove i primeniti zakonske odredbe o visini nadoknada koje su daleko ispod navedene sume”, rekao je Ćorović.

izvor: B92

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles