14. Juli 2016

Novi Pazar, Amerika – Policija Enkoridža, glavnog grada Aljaske, usmrtila je u utorak veče Benjamina Zećkovića (23), mladića rođenog u Novom Pazaru koji sa porodicom godinama živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema pisanju lokalnih medija sa Aljaske, Zećković je upucan prilikom pokušaja pljačke skladišta u istočnom delu Enkoridža.

“Policajci su reagovali na prijavu da je u toku pljačka skladišta i da je pljačkaš, naoružan sekirama, napao jednog od radnika. Kada je policija stigla, on je nasrnuo na njih i gađao ih jednom od sekira, na šta su oni reagovali i otvorili vatru. Mladić je pogođen sa nekoliko hitaca, hitno je prebačen u bolnicu, ali je ubrzo podlegao povredama”, piše Aljaska dispeč njuz (Alaska Dispatch News).

Zbog tog slučaja otvorena je istraga i biće provereno da li su policajci koristili prekomernu silu, a Unutrašnja kontrola će utvrditi da li su postupali po pravilima službe.

Dvojica policajaca koji su pucali u Zećkovića su dobili slobodna četiri dana, nakon čega će biti poznat njihov identitet.

Američki mediji prenose da je mladić imao policijski dosije, da je par dana pre pljačke pozvao policiju, pretio da će ubiti dispečera, policiju i izvršiti samoubistvo.

“Kada je policija stigla na adresu sa koje je upućen poziv, čuli su šest ili sedam pucnjeva, ali nisu uspeli da pronađu osobu koja je pucala. Kasnije nam se u toku dana javila osoba koja se predstavila kao Zećkovićev cimer, koji je prijavio da mu je Zećković priznao da je iz njegovog pištolja pucao ka policiji i zapretio da nikom ne priča o tome”, izjavila je policajka Mia Badiljo.

Inače, porodica Zećković je rodom iz Novog Pazara iz kojeg su se odselili početkom devedesetih godina.

Benjamin je rođen u ovom gradu, ali su njegovi roditelji ubrzo napustili Jugoslaviju i otišli u Nemačku. Tamo su zatražili azil, a kasnije su otišli za SAD.

Ubijeni mladić će biti sahranjen u Novom Pazaru, a za transport njegovih posmrtnih ostataka u Srbiju će biti potrebno 35.000 dolara.

(sandzaklive.rs)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles