16. April 2018

Ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji Jan Lundin i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnciima razgovarali su o potencijalima za razvoj ovog kraja. Na sastanku je bilo riječi i o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Novom Pazaru.

Sagovornici su se složili da Švedska, njena ambasada u Beogradu i Novi Pazar ostvaruju dobru saradnju. Saradnja će, kako je konstatovano, biti nastavljena.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je da mnogo Novopazaraca i ljudi iz Sandžaka živi u Švedskoj, a oni, prema njegovim riječima, mogu da doprinesu boljim odnosima između dvije zemlje.

“Švedska trenutno finansira razvoj i unapređenje civilne zaštite, u cilju veće bezbednosti naših sugradjana tokom elementarnih nepogoda, na čemu smo im zahvalni“, rekao je Biševac.

Ambasador Lundin posebno je istakao saradnju u oblasti civilne zaštite.

“Tokom razgovora smo dobili nekoliko konkretnih ideja od strane rukovodstva, a u narednom periodu ćemo videti šta od toga možemo da finansiramo i uradimo”, rekao je Lundin.

Gosti su u pratnji domaćina nakon sastanka obišli i manifestacije koje su u toku, a kojima se obilježava nedjelja posvjećena Danu grada.

(rtvnp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles